Liesbeth Sleijster
       NL Barista Kampioen 2007 
       Derde op het World Barista Championship 2008


Contact
  & Workshops...

Home

2019 NIEUW:
Filterkoffieapparaten
TEST

2018
Kookprogramma
Nijmeegse Vierdaagse
Liesbeth op Radio-1
Koffiemolens

2017
Start ButterflyCoffee
Pepermagazine
   Sterke vrouwen
Gevierde Duo
Video Blonde Pater

2016
Masterclass Roasting
Cocoontraining
Diverse evenementen

2013
Koffie in balans

2011
KoffieMasters 2011
Koffie&Thee magazine
RTL Boulevard
Radio Heerde

2010
US Barista Magazine
Venuez Magazine

2009
Onze Wereld okt
Coffee Pro april
Viva magazine
Coffee Pro febr

2008
Venuez Magazine
Koffie&Thee Magazine
Trends&TradeMagazine
3e op WK 2008
Klaar voor Kopenhagen
De Blonde Pater
Oefenen voor WK
Naar WK-2008
Omroep Gelderland
De Pers - febr.2008

2007
1e op NK 2007
Misset verslag
Wikipedia...
Latteart.nl...

Workshops:
  Espresso...
  Cappuccino...

2006
Misset verslag 2006
DutchBarista 2006
Video-impressie

Links
Contact

 World Barista Championship Kopenhagen ~ 19-22 juni 2008


Liesbeth Sleijster klaar voor Kopenhagen

door Liesbeth Sleijster

De laatste 2 weken zijn al ingegaan..er moeten nog wat bergen verzet worden, maar gezien het feit dat ik hier rustig een verslag zit te schrijven in het zonnetje, zegt mij genoeg… Kopenhagen, ik heb er vertrouwen in!

Stress
Ons huis is veranderd in een podium voor barista’s: test-juryleden wandelen in en uit, pakketjes worden afgeleverd met knockboxen, melkkannetjes en cups. Kilo’s super-koffie, in alle soorten brandingen, staan hier opgestapeld, de La Marzocco pruttelt, de molen maakt ’t geluid van een airco. Kopjes, glaasjes, lepeltjes, houten schotels, menukaarten en lijsten, heel veel lijsten. 2 DO... Het gaat super, de presentatie staat bijna helemaal. Bijna ja, want ik houd de spanning er altijd graag op, zeg maar. Heerlijk, die onderhuidse stress, dat gevoel dat je het niet gaat redden en al die slapeloze uurtjes. Kuch…

Koffie
Met de koffie gaat het super! Janneke Neutelings van Peeze, mijn ‘private roastmaster’ heeft gisteren de koffie officieel gebrand. Officieel, dus voor de wedstrijd. Het was even spannend toen er van de week steeds enorme bellen in de cappuccino kwamen. Niet door mijn fantastische opschuimtechnieken, uiteraard, maar door een bepaalde manier van branden. Paniek! Maar gelukkig, dat is weer opgelost.
Het is een bourbonkoffie, rode en gele bessen, van Daterra. Very elegant and clean. Velvety and buttery mouthfeel. Caramel, nutty tones, typically bourbon flavour and warm citric flavours, like peach.. Verder zit er een heel klein beetje koffie uit Guatemala in, die een prachtig complexe fruitigheid geeft in de aftertaste. Ja, in het Engels vind ik smaak heel wat beter klinken.

Team
's Ochtends als ik wakker word, gaat de machine aan, dan doe ik meestal 3x de riedel (lees: de presentatie). Vandaag was dat samen met Rose, die al 2x naar het WK is geweest. Ze komt hier 2 keer per week om me te helpen, echt super!

Zo’n wedstrijd kun je niet alleen. Om me heen allemaal topmensen die me op alle mogelijke manieren helpen… Ik denk aan Rose van Asten, Janneke, Mark, mijn vriend (hoe overleeft hij dit, denk ik elke keer weer), Henk Langkemper van ESW, Jeroen Veldkamp, m’n moeder, ach veel te veel om op te noemen….

Nu
Morgen er even tussenuit, naar Free Your Mind, feestje aan de Rijn, toepasselijk ;) Volgende week kei-hard knallen, want zoals ik al zei: Er moeten nog wat bergen verzet worden. Maar het belangrijkste is nu misschien wel het loslaten, voelen met je hart... Weten waarom je ook alweer koffies maakt.

Leuk hoor zo’n wedstrijd, maar het tilt je vooral naar een hoger level om vervolgens nog beter je vak als barista uit te kunnen voeren. En dat vak is voor mij elke keer weer het laten zien, proeven en laten ervaren hoe lekker koffie kán zijn. Zo’n jury is toch een beetje ‘been there, done that’, maar de gewone mens van de straat moest vooral eens weten wat ze mogen verwachten. Dus nog genoeg werk aan de winkel in Nederland. Maar goed, eerst even NU, het enige moment dat echt telt… Uiteindelijk gaat het niet om de wedstrijd, wat telt is NU..

Klik hier voor actuele informatie uit Kopenhagen...

Online
Vragen en reacties zijn allemaal van harte welkom! Het is tot nu toe echt super om te horen hoe iedereen meeleeft, onmisbaar..
Er wordt door Jeroen Veldkamp en Jasper Overdevest voor gezorgd dat de wedstrijd online te zien is, kort nadat ik ben geweest. En zij en ik sturen een mail uit over wanneer ik op moet.

We gaan ervoor!

Bron: www.dutchcoffeepromotion.nl (10-6-2008)


Email... of bel mij: 06 427 15 461