Liesbeth Sleijster
       NL Barista Kampioen 2007 
       Derde op het World Barista Championship 2008


Contact
  & Workshops...

Home

2019 NIEUW:
Filterkoffieapparaten
TEST

2018
Kookprogramma
Nijmeegse Vierdaagse
Liesbeth op Radio-1
Koffiemolens

2017
Start ButterflyCoffee
Pepermagazine
   Sterke vrouwen
Gevierde Duo
Video Blonde Pater

2016
Masterclass Roasting
Cocoontraining
Diverse evenementen

2013
Koffie in balans

2011
KoffieMasters 2011
Koffie&Thee magazine
RTL Boulevard
Radio Heerde

2010
US Barista Magazine
Venuez Magazine

2009
Onze Wereld okt
Coffee Pro april
Viva magazine
Coffee Pro febr

2008
Venuez Magazine
Koffie&Thee Magazine
Trends&TradeMagazine
3e op WK 2008
Klaar voor Kopenhagen
De Blonde Pater
Oefenen voor WK
Naar WK-2008
Omroep Gelderland
De Pers - febr.2008

2007
1e op NK 2007
Misset verslag
Wikipedia...
Latteart.nl...

Workshops:
  Espresso...
  Cappuccino...

2006
Misset verslag 2006
DutchBarista 2006
Video-impressie

Links
Contact

 Verslag van Misset Café ~ 24 april 2007


Liesbeth Sleijster wint NK Barista 2007

Liesbeth Sleijster van Café de Blonde Pater in Nijmegen is winnaar geworden van het Dutch Barista Championship 2007. Rose van Asten van hetzelfde Nijmeegse café won het gelijktijdig gehouden Latte Art-kampioenschap. Van Asten won vorig jaar het NK Barista, maar liet het koffiekampioenschap dit jaar lopen.

Net als vorig jaar domineerde Café de Blonde Pater het koffiekampioenschap. Vorig jaar eindigden vier deelnemers bij de beste vijf. Dit jaar beklom naast Sleijster ook Liane van de Braak het podium. Van de Braak werd tweede. Derde bij het NK Barista werd Yakup Aydin van Het Jagershuis in Hoek van Holland.

Looks
Bij het kampioenschap Latte Art zegevierde Rose van Asten. De medewerkster van Café de Blonde Pater hield Patrick Groenewold (barista op de Universiteit van Utrecht) en Onno van Zanten (DE, Piazza d’Oro) achter zich. Van Asten liet het Barista-kampioenschap lopen om zich met de deelname aan de Latte Art-strijd beter voor te bereiden op het Barista wereldkampioenschap later dit jaar.

Eén van de juryleden was oud-wereldkampioen Troels Overdal-Poulsen. De Deen, die het WK Barista won in 2005, was uitermate te spreken over de Nederlandse Barista-kampioen Liesbeth Sleijster. ‘Ze heeft een goede persoonlijkheid, ze is gepassioneerd, heeft veel potentie en heeft “the looks”’, aldus Overdal-Poulsen.

Gouden Tamper
Voor de vijfhonderd aanwezigen in Central Studios in Utrecht werden enkele ‘koffiegekken’ in het zonnetje gezet voor bewezen inzet om het product koffie beter onder de aandacht te brengen in de horeca. Louis Claus van Café de Blonde Pater, Henk Langkemper van Espresso Service West, culinair journalist Maarten van de Jacht en eigenaar Jan Willem Moerman van Het Jagershuis in Hoek van Holland kregen een zogeheten Gouden Tamper opgespeld.

De winnaressen in 2007...


Email... of bel mij: 06-42715461