|
|
2020
NIEUW: 2019 2018 2017 2016 2013 2011 2010 2009 2008 2007 |
Home - Het laatste nieuws
![]() ButterflyCoffee.nl...
Misset Horeca: 8 theelessen van thee-expert Kiona Malinka voor koffiekenner Liesbeth Sleijster ![]() ‘Het is een misverstand: als je álles weet van koffie, weet je niet automatisch veel van thee’, zegt Liesbeth Sleijster. ‘Ik krijg regelmatig de vraag ‘iets’ over thee te vertellen’, zegt Kiona Malinka.’ Dat is net als aan een chef-kok vragen iets over koken te vertellen: waar begín je?’ Sleijster en Malinka vullen elkaar aan en trekken soms samen op voor opdrachtgevers die hun koffie én thee willen verbeteren. En Sleijster zit met vragen over thee. Vragen die misschien ook wel leven bij horecaondernemers... Klik hier... voor het hele artikel. BNR: EEN LEKKER BAKKIE VOOR JE WERKGEMAKKIE 20-8-2020 - Een goede kop koffie kan volgens veel Nederlandse werkenden wonderen doen. Dat blijkt uit een werkplezieronderzoek van Tempo Team. Ruim 60 procent van de respondenten gaf daarin aan dat een lekker bakkie bijdraagt aan een plezierige en productieve werkdag. Klik hier... voor het hele artikel en het korte interview. Misset Horeca: Van haver- tot erwtenmelk: 12 keer plantaardige cappuccinomelk getest ![]() Drie topbarista’s testen 12 varianten... Klik hier... voor het hele artikel. |
Voor u getest: Filterkoffieapparaten 2-3-2019 - Uit de regionale dagbladen - door Matthijs Meeuwsen: Filterkoffie is terug van (nooit helemaal) weggeweest. Ook jongere koffieleuten grijpen graag terug op machines uit oma's tijd. Met reden, zo ontdekte ons panel...
![]() van Omroep Gelderland TV... 15-12-2018 Uitzending gemist: Kijk op: 02:30 - 06:15 + 9:15 - 9:45 4Daagse Journaal Vijf dagen lang brengt Harm Edens brengt verslag uit tijdens de Vierdaagse in Nijmegen. En ook dit jaar doen we dat weer live!
Radio 1 - Wereldkampioenschap Barista is in Nederland !! 20-06-2018 - Liesbeth op Radio-1 over koffie en het komende WBC in Nederland... ![]() Toegift: In de auto volgde op Radio-5 dezelfde dag nog een interview… Op 23-6-2018 wordt Lex Wenneker 2e op WBC in Nederland... - Nooit eerder eindigde een Nederlandse barista zo hoog in de finale van het World Barista Championship. Liesbeth Sleijster werd 3e in 2008. ![]() Laat de molen maar draaien ..."Ja", beaamt koffieconsulente Liesbeth Sleijster: "Maar wat weinig mensen zich realiseren, is dat juist het malen voor een groot deel de uiteindelijke smaak bepaalt." Ze wil het best even in jip-en-janneke-taal uitleggen. De molen maalt elke boon in kleine deeltjes. Het water trekt uit elk deeltje smaak. "Je wilt precies de juiste hoeveelheidsmaak; 18 tot 22 procent van het deeltje moet geëxtraheerd worden. Daar zit de mooiste balans tussen zoet en bitter." Het formaat van de deeltjes is daarbij doorslaggevend. Is het deeltje te grof gemalen - een zogenaamde 'boulder' - dan kan het water niet genoeg smaak losweken. Is het deeltje te klein - een 'fine' - dan komt er al snel te veel smaak vrij. Egaliteit is dan ook het toverwoord. Een hoopje koffie met ongelijke deeltje kan enkel op het oog al worden afgeschreven... Lees meer... CocoonCoffee is per 1 oktober 2017 gestopt na 9 jaar samenwerking. Liesbeth gaat verder met Butterfly Coffee: ButterflyCoffee.nl... Bel mij: 06 427 15 461 , of vul het formulier in op Contact... ![]() "We staan ons mannetje in de koffiewereld" mei 2017 - Cocoon Coffee wordt bestierd door Liesbeth Sleijster (35) en Rose van Asten (37). Ze geven trainingen en zoeken en branden de beste koffies die ze kunnen vinden. Liesbeth: ''Op mijn eerste werkdag bij café De Blonde Pater leerden we elkaar kennen. We hadden meteen een klik. De dag erna zou Rose emigreren naar Australië, de liefde achterna. Maar drie maanden later stond ze weer voor mijn neus.” ![]() Liesbeth: "We besloten onze krachten te bundelen: Cocoon Coffee was geboren. We willen koffie naar een hoger niveau brengen. Mensen laten genieten, verrassen en inspireren door de smaak van bijzondere koffies.” Rose: "De hele wereld reizen we over om up-to-date te blijven. Op zoek naar nieuwe inspiratie, innovatie en kennis. We bezoeken plantages, evenementen en kampioenschappen en lezen boeken en tijdschriften. Altijd zijn we bezig met koffie. Mede daardoor staan we ons mannetje in de koffiewereld. We weten waar we het over hebben." Lees verder (pdf)... ![]() in Nederland - door Karina Hof 26 januari 2017 - Cocoon Coffee, een training- en consultancy-bedrijf in Nederland, is nu acht jaar oud, maar blijkt een veel langere erfenis te hebben. De toewijding aan deze drank is hier zo professioneel en allesomvattend, dat het lijkt te worden aangetrokken, niet als een accessoire of een seizoensgebonden ensemble, maar dag in dag uit als een uniform - een tweede huid om de twee dragers. Liesbeth Sleijster en Rose van Asten hebben de afgelopen vijftien jaar werkzaam doorgebracht in de Nederlandse koffie-industrie, en
dat voor een aantal van die jaren in koffie-wedstrijden: in 2008 plaatste Sleijster zich als derde op het World Barista Championship,
waardoor ze de hoogste Nederlandse barista ooit werd, en de laatste vrouw op aarde die tot de top-drie geraakte. In 2006 eindigde Van
Asten als achtste bij de WBC, en later als zevende in de World Latte Art Championship en vijfde in de World Cup Tasters Championship. ![]() 17 januari 2017 Speciaal voor de Blonde Pater is er een prachtige documentaire gemaakt. In deze korte film staat de Blonde Pater centraal, en daar zijn we best een beetje trots op. Er wordt een stukje geschiedenis getoond en een kijkje achter de schermen gegeven. De docu laat zien wat er allemaal aan voorafgaat voordat u van onze koffie kunt genieten. Krijg een uniek kijkje achter de schermen bij de zorg en aandacht die besteed wordt aan het vinden, bewerken en bereiden van de perfècte koffie! Past, present & future! We wensen u veel kijkplezier! video... ![]() 20 december 2016 - Cocoon Coffee, erkend koffietrainings- en opleidingscentrum in Nijmegen, organiseert op woensdag 22 februari 2017 de eerste Masterclass met als onderwerp: roasting. Cocoon Coffee start met Masterclasses Roasting Cocoon verwelkomt alle (micro)branders en geïnteresseerden met een dagvullend programma. Met het organiseren van Masterclasses wordt er weer een droom verwezenlijkt van Rose van Asten en Liesbeth Sleijster, de gezichten van Cocoon Coffee. Naast korte workshops, certificeringstrainingen en volledige SCAE barista trajecten is de tijd rijp om grotere groepen bij elkaar te krijgen en kennis te delen op praktisch en theoretisch vlak. Lees verder... Cocoon Training - SCAE Brewing 20 september 2016 - Dit wil je niét missen! Schrijf je vandaag nog in om jouw officiële Brewing certificaat te behalen. Wij bieden namelijk vanaf 20 oktober de SCAE Brewing training aan! Voor professionals maar ook voor koffieliefhebbers die graag de allermooiste smaken thuis willen bereiden. Mogen wij jou verwelkomen op 20 oktober bij ons? Klik hier... Bekijk de video... Diversen 28-06-2016 - Lex Wenneker 6e op World Barista Championship... 15-05-2015 - Win Actie Amsterdam: Bestel voor 1 juni één van onze koffies... 15-05-2015 - Cocooncoffee start met Webwinkel voor eigengebrande koffie en koffie-abonnementen... 13-05-2015 - Metronieuws - Koffie drinken op Amsterdam Koffie Festival 2015... | Website... 01-05-2015 - Koffietcacao - Workshop in The Lab op het Koffie Festival 2015... 16-05-2014 - Video-impressie: Amsterdam Koffie Festival 2014... ![]() 'Barista kan zien of koffie in balans is' Baristi kunnen door te kijken naar het proces van koffie zetten, zien of deze in balans is. Zo laat barista-trainer Liesbeth Sleijster van Cocoon Coffee weten in Misset Extra Koffie & Thee. Baristi (professionele koffiezetters) zitten niet met een stopwatch in de hand als ze koffie zetten, weet Liesbeth Sleijster. Zij is voormalig winnares van het NK Barista 2007... en tegenwoordig actief als barista-trainer bij Cocooncoffee De doorlooptijd is volgens haar niet zaligmakend. Door goed te kijken naar het apparaat dat in werking is, kunnen barista al zien of de koffie in balans is. 'Ze letten bijvoorbeeld op de doorloop. Onder druk stroomt de koffie eerst langzaam en vervolgens weer sneller uit het apparaat.' Kleur Ook door te kijken naar de kleur van de koffie, kan een barista zien of het de goede kant op gaat met de smaak. Tijdens het doorlopen van de koffie verandert de crema van donker naar licht. Een lichte kleur vertelt dat de meeste olie uit de koffie is geperst. Dat is het teken om de machine stop te zetten. Een goede crema is volgens Sleijster hazelnootachtig, goudbruin van kleur en oogt glad. Na het roeren moet de cremalaag zich weer sluiten. 'Zie je ook nog kleine belletjes, dan bewijst dit dat de koffie echt vers is.' Sleijster geeft deze en andere tips ten aanzien van het koffie zetten in de bijlage Misset Extra Koffie & Thee welke op 29 maart 2013 verschijnt.... Lees verder... 17 november 2011 - KoffieMasters 2011 Apeldoorn Op maandag 31 oktober hebben 11 horecabedrijven om de titel "De beste koffie van Apeldoorn" gestreden. Welke deelnemer mag zich een jaar lang "Beste barista in Town" noemen? Oostfilm maakte hiervoor de bovenstaande sfeerimpressie. ![]() 'Fluweelzacht mondgevoel' ![]() RTL Boulevard interviewde Liesbeth. Een korte impressie bleef er over. Helaas sloop er een foutje in, want zij is natuurlijk geen barista bij SOK Bar, maar eigenaar van Cocoon Coffee. Liesbeth: "Als mensen één keer een goede koffie drinken, gaan ze daarna nooit meer slechte koffie drinken. Dan ben je voor altijd 'verpest' [voor slechte koffie dus]." Klik hier voor de video (3:18) ![]() Radio Heerde-Epe ontdekte op startpagina.heerde.nl de naam "Liesbeth Sleijster Barista" en dat zij geboren en getogen is in Heerde. Dat waren de juiste ingrediënten voor een interview over koffie, bonen, smaken, landen, kampioenschappen, enz. Klik hier voor de mp3 (15 min.) ![]() 3 december 2010 - Liesbeth en Rose in hoofdartikel van US BaristaMagazine.com
13 april 2010 - Cocooncoffee.nl online ![]() Er is goed over nagedacht en nu staat er een zeer informatieve website over dit nieuwe bedrijf dat inmiddels al weer bijna een jaar draait. "Wij houden ons bezig met de kwaliteit van koffie in de breedste zin van het woord. Met meer dan tien jaar ervaring aan de top van Nederland in het baristavak, specialty coffee en natuurlijk koffiekampioenschappen zijn wij u van dienst. Wij adviseren over koffie, het baristavak, en geven trainingen aan barista’s, horeca en bedrijven." "Ook voor het bereiden van koffie voor u en uw gasten tijdens evenementen kunt u bij ons terecht. Daarnaast verzorgen wij demonstraties, proeverijen, workshops enkampioenschapscoaching. Laat u zich officieel certificeren bij ons met internationaal erkende SCAE-certificaten". 5 maart 2010 - Interview op Vara-radio 'De Heer ontwaakt' Altijd gedacht dat je op moet passen met koffie. Maar nu wijst Amerikaans onderzoek uit dat het goed is voor je hart. Barista Liesbeth Sleijster uit Nijmegen kijkt er niet van op. Klik hier... 3 maart 2010 - Minimaal vier koffie per dag is goed voor het hart Mensen die vier of meer koppen koffie per dag drinken, hebben minder kans op hartritmestoornissen. Dat is gebleken uit een grootschalig Amerikaans onderzoek, dat vrijdag wordt gepresenteerd tijdens het 50-jarig bestaan van de American Heart Association. Volgens de onderzoekers hebben mannen en vrouwen die dagelijks minimaal vier koppen koffie drinken 18 procent minder kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen wegens hartritmestoornissen. Bij wie op een dag één tot drie keer koffie drinkt, was een verlaging in risico te zien van 7 procent.. Klik hier... ![]() Liesbeth Sleijster en Jasper Overdevest presenteren Dutch Cuptasting Championship 2009 Na een aantal voorronden en de halve finale bereikten Rose van Asten, Drikus Semmelink, Hans Blom en Sander Schat de finale. Het aantal juist beoordeelde kopjes koffie lag erg dicht bij elkaar met als enige verschil dat Rose van Asten dit in de snelste tijd voor elkaar kreeg en dus wederom tot winnaar werd uitgeroepen van dit kampioenschap. Klik hier... 11 mei 2009 - Dutch Barista Championship 2009 De Nederlandse Barista Kampioenschappen worden dit jaar georganiseerd in Rotterdam door Rose van Asten en Liesbeth Sleijster i.s.m. Dutch Coffee promotion (DCP) Klik hier... 23 april 2009 - Nieuw bedrijf: Cocooncoffee.nl 14 april 2009 - Mijn
tent is top 21
februari 2009 - MAD - Fantastische vakanties Liesbeth Sleijster 3e op World Barista Championship 2008 De verslagen en video's: klik hier... |
|
|